Balansoare

Balansoarele se pot utiliza, atât ca echipamente de joacă de sine stătătoare în cadrul unui parc de joacă pentru copii, cât şi ca parte constitutivă a unor ansambluri complexe de joacă.
Concepţia dedicată şi materialele rezistente, tratate sau protejate contra acţiunii factorilor naturali, permit amplasarea şi utilizarea acestor balanţe de parghii în spaţii de joacă exterioare, pregătite şi amenajate în aer liber.
Parghia de balanţă cu varianta constructivă D01 este executat din lemn rotund, din esenţă de brad, avand lungimea de 4000 mm şi diametru ø 140-160 mm. Suprafaţa lemnului fiind finisat şi tratat corespunzator.
Mecanismul balanţei este conceput din metal, prevăzut cu rulmenti, şi fixat pe un stalp de susţinere. Stalpul are lungimea de 1000 mm şi diametru ø 110 mm care este rigidizată prin betonare.
Scaunul balanţei este un produs prefabricat care este alcătuit dintr-un element metalic de fixare şi scaunul propriu-zis efectuat din material plastic. Elementul metalic se montează pe parghia balanţei, peste care şi scaunul propriu-zis.
 

cart