Con de frânghie

Succesul conului de frânghii este determinat de simplitatea şi mobilitatea lui. Se poate monta în două feluri: fixat în vârf - în acest caz mişcarea acestuia se produce doar într-un unghi, sau utilizând rulmenţi - atunci se va roti ca un carusel.
Dimensiunile conului sunt: circumferinţa 210 cm, diametru recomandat pentru stâlp:16-18 cm. Cercul conului trebuie să fie la o distanţă de 30 cm  faţă de sol.
Deoarece este supus mişcărilor intense, stâlpul de susţinere va fi fixat adânc în sol şi trebuie betonat.
Centrul cercului mare este fixat de bara de susţinere cu un inel de metal, rolul acestuia fiind de a opri mişcarea acestuia ca un clopot ca în timpul mişcării să se evite strângerea mâinilor sau a picioarelor dintre cerc şi sol. La nivelul cercului mic stâlpul va fi învelit cu o placă de metal deoarece în timp acesta ar uza lemnul.
Conul este utilizat ca un element de căţărare, dar dacă va fi folosit de mai mulţi copii acesta poate lua rolul caruselului. Este recomandat ca şi copiii să stea pe cercul mare în număr de maxim 8 şi se vor agăţa cu ambele mâini pe plasă. În timp ce acesta se roteşte a se feri zona!

cart